Op de locatie van het voormalige belastingkantoor en de parkeerplaats Maasvallei in het centrum van Oss komen circa 200 woningen voor jong en oud(er) in een mix van huur en koop.

Door het delen van voorzieningen, zoals een gezamenlijke daktuin en meerdere collectieve ruimten, ontstaat verbinding en ontmoeting tussen bewoners. De bruggen in het plan maken deze verbinding zichtbaar. De stadskas in het binnenhof is bedoeld voor bewoners van Linck, maar ook voor omwonenden en gebruikers van de plintfuncties.

Linck is klimaatadaptief, klimaatneutraal en natuurinclusief. Het levert een waardevolle bijdrage aan de biodiversiteit van de plek en de stad. Het binnenhof aan de zijde van de Maasvallei staat voor rust. Door het parklandschap met wandelroutes worden de verschillende onderdelen van de stad met elkaar verbonden. Onder het parklandschap wordt geparkeerd en daarmee wordt het gebied autoluw.

Aan de zijde van de Raadhuislaan zal Linck bijdragen aan de levendigheid van de Raadhuislaan. Door inzet van co-creatie worden de functies op de begane grond ingevuld. Ook een vertegenwoordiging van omwonenden en mogelijk toekomstige bewoners wordt betrokken.

Dit maakt Linck voor, door en van Oss. Aantrekkelijk wonen en werken in de stad.