27 februari 2024
Geplaatst door TeamLinck-Oss

Afgelopen zomer bereikten Gemeente Oss, BrabantWonen en AM Ontwikkeling overeenstemming over de aangepaste bouwplannen voor Linck. Daarin komt een gebouw minder, maar blijft het totaal aantal woningen gelijk en het Linck-concept behouden. Deze nieuwe beelden geven een impressie. 

Architectenbureau KCAP heeft een ontwerp gemaakt dat net zo inspirerend en duurzaam is als het oorspronkelijke plan. Het blok aan de Raadhuislaan ademt stedelijkheid dankzij de hoge toren. Dit bouwwerk staat stevig op de grond met lichtkleurig metselwerk en zowel horizontale als verticale lijnen. De andere drie blokken zijn lager en worden uitgevoerd met meer natuurlijke materialen. Zo ontstaat er reuring aan de Raadhuislaan en rust aan De Maasvallei.

Ontmoeting en interactie
Tussen de gebouwen komt een groen landschap, met wandelpaden, een zit- en speelgelegenheid en een stadskas. Voorzieningen die ook ontmoeting en interactie bevorderen. Net als de loopbruggen die de blokken met elkaar verbinden. En op de setbacks, dat zijn terugliggende verdiepingen, komen gemeenschappelijke dakterrassen, waar bewoners samen kunnen eten en ontspannen. De setbacks zorgen bovendien voor lucht in het ontwerp én voor doorkijkjes.