10 juli 2023
Geplaatst door TeamLinck-Oss

Gemeente Oss, BrabantWonen en AM Ontwikkeling hebben overeenstemming bereikt over aangepaste bouwplannen voor Linck. Daarbij blijft het originele Linck-concept behouden.

In de nieuwe plannen staan niet vijf, maar vier gebouwen getekend. Met als positief gevolg: een grotere binnenplaats en dus meer 'lucht' en ruimte voor groen. Het aantal woning verandert zeer minimaal, maar wel in aanbod: er komen 24 koopappartementen, 4 penthouses en 170 sociale huur- en middenhuurwoningen (minder koop, meer huur). De planning is om in het eerste kwartaal van 2025 al te starten met de bouw van dit mooie project.

Reuring, rust en volop verbinding
Toekomstige bewoners profiteren in Linck straks van de reuring van de stad én van de rust in de parkachtige buitenruimte. Speciale elementen maken Linck een bijzondere ontwikkeling. Dat zijn onder andere de Etalage van de Stad, de verbindingen in de openbare ruimte, de loopbruggen tussen de bouwwerken én de collectieve ruimtes - waaronder de dakterrassen en de stadskas.